Selecteer een pagina
theater
Wat zijn de beste plekken in het theater?

mei 29, 2022 | Blog

Het theater, een magische plek als je het mij vraagt! Van Tina Tuner tot Aladdin en van Soldaat van Oranje naar Dagboek van een Herdershond. Voor iedereen is er wel wat! Maar hoe kies je nou de beste zitplaatsen? Waar zie je het meest en op welke plekken kan je beter niet gaan zitten? Dat ga ik jou vertellen aan de hand van mijn eigen ervaringen.

Voordelig naar het theater? Bekijk HIER alle aanbiedingen!

#1 Rangen en standen

Bij vrijwel alle grote theater in Nederland hebben ze bepaalde rangen. Het begint vaak bij Premium en rang 1 en gaan zo door tot soms wel rang 6. Per rang betaal je ook een andere prijs. Het klink misschien voor de hand liggend maar dit is de beste graadmeter als het gaat om de beste plekken. Hoe meer budget je hebt, hoe betere plaatsen je kan bestellen. Want voor rang 1 betaal je aanzienlijk meer dan als je een plekje boekt op rang 4. Dus ga bij jezelf na hoeveel jij voor een voorstelling over heb en maak dan jouw beslissing!

#2 Van alle kanten

Mijn ervaring heeft geleerd dat een plekje helemaal aan de zijkant niet altijd de beste zijn. Ook al zijn het dan bijvoorbeeld 1ste rang plaatsen, soms krijg je niet alles mee wat er op het podium gebeurd… Probeer daarom ervoor te zorgen dat je in het midden van de zaal komt te zitten, zodat je altijd het gehele podium kan zien en je al het overzicht hebt.

#3 Met je neus erboven op

Het klinkt logisch, hoe dichter je op het podium komt te zitten, hoe beter je het kunt zien. Ook deze gedachte is niet altijd terecht. Bij sommige voorstellingen hebben ze gigantische podiums met spectaculaire decors. Zodra je helemaal vooraan gaat zitten kan het voor komen dat je niet alles meekrijgt. In het slechtste geval kan je niet eens de achterkant van het podium zien waardoor je soms belangrijke stukken kunt missen. Dit is echt een ding om rekening mee te houden, al helemaal als je niet zo groot bent.

Maar bij deze regel geldt wel een uitzondering. Kijk vooraf hoe spectaculair het stuk is. Ik heb bijvoorbeeld Aladdin gezien maar ook Hij Gelooft In Mij. Bij Aladdin was ik blij dat ik op de 2de rang zat zodat ik al het spektakel heb meegekregen, van vuurwerk tot bewegende decorstukken (SPOILER! 😛 ). Maar bij Hij Gelooft In Mij zat ik op de vierde rij. Dit was echt een geweldige beleving! Alle emotie zag je op de gezicht van de spelers en dat is bij z’n musical juist de bedoeling!

#4 De regie in handen

De laatste tip, maar zeker niet de minste! Kijk, tijdens het boeken van jouw tickets, waar de geluidstafel zit. Dit is vaak een zwart, wit of grijs blokje midden in de zaal. Onthou dat de geluidstafel alles moet kunnen zien. Ook als er bijvoorbeeld op het podium wat fout zou gaan. Daarom hebben hun altijd een perfecte plek in de zaal. Dus zodra jij in de beurt of vóór de geluidstafel zou zitten, zit je al – tijd goed!

Plattegrond van het Circustheater. Met verschillende rangen en achterin de geluidstafel.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en geniet je met volle teugen van jouw voorstelling! Bekijk HIER alle lopende aanbiedingen!

Deel dit artikel:

Net binnen:

14 de musical: Korting van ruim 25% op jouw tickets

14 de musical: Korting van ruim 25% op jouw tickets

Bezoek NU 14 het theaterspektakel over het leven van Johan Cruijff! Deze musical laat het leven zien van één van de beste voetballer aller tijden die Nederland heeft gehad. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én...

Lees meer
ReizenReizen

Misschien ook interessant

Inntel Hotel Zaandam: Een review over dit PRACHTIGE hotel

Inntel Hotel Zaandam: Een review over dit PRACHTIGE hotel

Maandag 4 op dinsdag 5 juli hebben wij een overnachting gehad in het gezellige Zaandam. We hadden een kamer in het bijzondere Inntel Hotel Zaandam. Je weet wel, dat bijzondere gebouw wat je vast en zeker wel een keer voorbij heb zien komen op een foto. Geloof mij, dit...

Lees meer
Hotel met bubbelbad op de kamer: Inntel Hotel Eindhoven

Hotel met bubbelbad op de kamer: Inntel Hotel Eindhoven

Dinsdag 14 juni op woensdag 15 juni 2022 heb ik een nachtje mogen slapen in een Art Spa kamer bij Inntel hotel Eindhoven. Ik ga jou vertellen wat mijn ervaring was en of ik het je zou aanraden ja of nee...😏 De kamer De ruime kamer van Inntel hotel Eindhoven heeft een...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *