Selecteer een pagina
Halloween Fright Nights auditie: Lees hier mijn verhaal

mei 11, 2022 | Blog

Ik heb veel dingen op mijn bucketlist staan, maar dit was wel echt iets wat met kop en schouders boven alles uitstak: scare actor zijn tijdens de Halloween Fright Nights in Walibi Holland! En ja, dan moet je auditie doen en dat is nou niet echt bepaald iets wat je dagelijks doet. Daarom deel ik graag mijn verhaal over de audities voor de Halloween Fright Nights!

BEGINNEN BIJ HET BEGIN

Stap 1 van het waar maken van mijn droom was het aanmelden voor de audities. Dus hield ik de social-media kanalen van Walibi Holland goed in de gaten want hier wordt namelijk bekend gemaakt of ze nieuwe acteurs nodig hebben en wanneer ze weer audities houden. En ja hoor, ik scrolde op een dag door mijn tijdlijn en daar stond het: Wij zijn voor oktober op zoek naar scare actors! Dus ik heb het inschrijfformulier ingevuld en mijzelf aangemeld. En ja, ze willen echt alles van je weten. Wie ben je, wat doe je in het dagelijks leven, hoe zie je er uit en wat is je motivatie om mee te doen? Ook vragen ze om een filmpje op te nemen waarbij je tegen de camera een scene speelt. Nouja alles ingevuld, verstuurd en dan is het afwachten… want ja, ze moeten je wel goedkeuren en uitnodigen om op auditie te komen. Maar gelukkig, al heel snel kwam het mailtje met het verlossende woord: We nodigen je graag uit voor de auditie!

SPANNEND!1!!

Van tevoren krijg je een mailtje met datum, tijdstip en de locatie waar jij je moet melden. Ook staat er in dat mailtje dat je helemaal niks voor hoeft te bereiden en dat de auditie nog even een verrassing blijft… nou lekker dan, dus daar ging ik met mijn goede gedrag, de auto in en op naar Walibi Holland. Met de nodige spanningen loop ik naar het BizNiz Center van Walibi waar de auditie wordt gehouden. Daar kom ik al gauw andere mensen tegen, die allemaal voor hetzelfde komen: de tofste bijbaan van Nederland! Al snel raken we met z’n alle aan de praat en het is meteen gezellig. Op een gegeven moment ging de deur open en iedereen viel stil. De vrouw die naar ons toe stapte, vertelde wat de bedoeling was, we kregen allemaal een nummertje en moesten op de foto. De spanning zat al weer wat hoger in m’n lijf! 😉

DE AUDITIE VAN JE LEVEN

De hele club mocht meelopen, de auditie ruimte in. Helemaal vooraan stond een lange tafel met 4 stoelen, zei het als een soort van Idols auditie. Daar zaten een aantal belangrijke mensen van de Halloween Fright Nights geduldig op ons te wachten. Wees niet bang, ze maken je niet kapot en belachelijk als je wat verkeerds doet, het zijn hele lieve mensen! 😉

En toen, de auditie ging beginnen!

De eerste ronde: de scarewand. Het is gewoon een stuk muur dat zo uit een spookhuis komt. Dus met luiken, gordijnen en deuren waarachter jij bezoekers kan laten schrikken. We werden verdeeld in groepjes, de ene groep moest een plek in nemen achter de scarewand en de andere groep moest als ‘bezoekers’ langs de muur lopen. Op dat moment is het je ding doen en shinen als nooit tevoren!

De tweede ronde: de transformatie ronde. 1 van de leukste dingen om te doen! Stel je voor: je staat achter in de ruimte, ze zeggen tegen je: loop naar voren en transformeer jezelf in een half dier, half mens. GO! Hierbij kan jij jezelf echt HE – LE – MAAL uitleven! Bij deze ronde kijken ze naar jouw inlevingsvermogen en of jij wel echt in staat bent om jezelf te transformeren naar een karakter.

De derde en laatste ronde: de emotie ronde. “Ga zitten op de grond en strik je veters.” Je zou zeggen, is dat het? Maar elke keer werd er een andere emotie genoemd. Dus strik je veters terwijl je verdrietig ben, strik je veters terwijl je boos ben, etcetera…

1 OP 1

Toen dat allemaal achter de rug was kwam de beslissing of de “jury” nog meer van je wilde zien of dat ze het hierbij wilde laten en je naar huis kon. Mijn naam werd als allerlaatste genoemd en tot mijn grote geluk mocht ik blijven voor de 1 op 1 auditie! Samen met nog 4 andere werden wij gevraag om op de gang 5 zinnen uit ons hoofd te leren (deze stonden op een A4tje), maar elke zin moest met een andere emotie! Na 10 minuten voorbereiding werden wij 1 voor 1 de ruimte ingeroepen. Als derde mocht ik naar binnen en de zinnen gingen VLE – KE – LOOS! Ik wis ze allemaal uit mijn hoofd en voor mijn gevoel zat ik er erg lekker in!

Toen dat achter de rug was kwam er (tot mijn grote verbazing waar ik dus totaal niet op voorbereid was) nog een stukje improvisatie. “Stel je voor: er is een ramp gebeurt achter de grote blauw deur achter je. Jouw collega’s zijn al naar binnen gegaan, maar je hebt ze nooit meer terug zien komen. Overtuig ons (lees: de “jury”) om met jou mee te gaan, je collega’s te zoeken. Onthou, je bent super bang en angstig, maar laat dit niet merken, je bent een stoere kerel! SUCCES!” En daar ging ik, met de volle 100 en 10 procent! En wat heb ik er van genoten!

DE UITSLAG

En ja, dan komt dat verschrikkelijke moment: wachten op je uitslag. Voor mij voelde dat echt even terug in de tijd. Je hebt op de middelbare school je examens gedaan en op die ene dag gaan ze jou bellen of je wel of niet geslaagd ben, VER – SCHRIK – KE – LIJK. Maar gelukkig duurde het wachten niet al te lang voor mij. Al gauw kreeg ik het verlossende mailtje: Gefeliciteerd, wij zijn tevreden over jouw auditie en je bent aangenomen als scare actor bij de Halloween Fright Nights! Ik kon mijn geluk niet op! Een droom kwam uit!

DUS, mocht je dit nu lezen en twijfel je of je wel of niet auditie moet doen zou ik zeggen: DOE AUDITIE! Het is gezellig, goed voor je zelfvertrouwen en wie weet wordt jij aankomend jaar mijn nieuwe collega! 🙂

Zodra de aanmeldingen open staan, kan je je aanmelden via DEZE LINK!

foto Walibi Holland

Deel dit artikel:

Net binnen:

ReizenReizen

Misschien ook interessant

Inntel Hotel Zaandam: Een review over dit PRACHTIGE hotel

Inntel Hotel Zaandam: Een review over dit PRACHTIGE hotel

Maandag 4 op dinsdag 5 juli hebben wij een overnachting gehad in het gezellige Zaandam. We hadden een kamer in het bijzondere Inntel Hotel Zaandam. Je weet wel, dat bijzondere gebouw wat je vast en zeker wel een keer voorbij heb zien komen op een foto. Geloof mij, dit...

Lees meer
Hotel met bubbelbad op de kamer: Inntel Hotel Eindhoven

Hotel met bubbelbad op de kamer: Inntel Hotel Eindhoven

Dinsdag 14 juni op woensdag 15 juni 2022 heb ik een nachtje mogen slapen in een Art Spa kamer bij Inntel hotel Eindhoven. Ik ga jou vertellen wat mijn ervaring was en of ik het je zou aanraden ja of nee...😏 De kamer De ruime kamer van Inntel hotel Eindhoven heeft een...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *